


Begejstring hos Lif over fordelingen af forskningsreserven: Flere penge til sundhedsområdet Folketinget har som en del af finansloven indgået en aftale om fordeling af forskningsreserven. Aftalen betyder, at der i 2023 er blevet afsat 160 mio. mere til forskning inden for sundhedsområdet sammenlignet med året før. Beslutningen glæder politisk chef for forskning og innovation i Lægemiddelindustriforeningen, Anders Hoff. Han ser dog gerne, at det danske potentiale inden for sundhedsområdet understøttes endnu mere.
Skriv en kommentar
Nu er der åbent for indstillinger til Danmarks bedste kliniske forsøg 2023 I dag åbnes der for indstillinger til årets kliniske forsøg og afprøvninger. Det er tid til at hylde de kliniske forsøg i Danmark og de forskere, som gør sundhedsvæsenet bedre.
Skriv en kommentar
De nominerede til årets bedste kliniske forsøg er fundet: »Niveauet er meget højt« Et akutforsøg på hjertepatienter inden og udenfor hospitalet, omfattende dansk deltagelse i Novartis' store, globale firmaforsøg og de indledende afprøvninger af steroidbehandlinger mod COVID-19 er blandt de nominerede til priserne for årets bedste kliniske forsøg og afprøvninger.
Skriv en kommentar
Topforsker om paradoks: »Kliniske forsøg får ikke nok opmærksomhed« Op mod 20 procent af sundhedsvæsenets behandlinger kan være unødvendige, og selvom kliniske forsøg kan kaste lys over spild og overbehandling, bliver det ikke prioriteret tilstrækkeligt, mener Anders Perner, overlæge og næstformand i Lægevidenskabelige Selskaber (LVS). Med en ny pris vil LVS og otte andre organisationer hylde nogle af de mennesker, der beskæftiger sig med klinisk forskning og bidrager til bedre behandlinger.
Skriv en kommentar
Danske forskere var flot repræsenteret på årets ESC Den store hjertekongres ESC er netop overstået. Danske forskere var med til at sætte et tungt aftryk på kongressen.
Skriv en kommentar
Aclasta kan ikke forhindre tab af knoglemineral ved pause fra Prolia Danske læger har undersøgt muligheden for at erstatte behandling med Prolia med Aclasta til patienter med knogleskørhed. Desværre ser det ikke ud til, at Aclasta kan forhindre tab af knoglemineral, når behandlingen erstatter behandling med Prolia, men forsøget har dog alligevel ført til behandlingsændring for nogle patienter på AUH.
Skriv en kommentar
Industrien jubler, men organisationer ser mangler: Her er sundhedsøkonomens dom over life science-strategien Professor Lars Holger Ehlers vurderer, at regeringens life science-strategi overordnet kommer godt i mål med initiativer til gavn for industrien og samfundsøkonomien. Men han deler kritikernes holdning om, at patienterne ikke får de samme fordele ud af strategien.
Skriv en kommentar
Lif om nyt finanslovsforslag: »Vi er meget positive« Der skal ikke skæres i forskningsmidlerne i nyt finanslovsforslag fra regeringen. »Vi er meget tilfredse,« lyder det fra Lægemiddelindustriforeningen.
Skriv en kommentar
Kan steroidbehandling få COVID-19 patienter hurtigere ud af respiratoren? Landets intensiv- og infektionsmedicinske afdelinger ventes inden for få uger at gå i gang med at undersøge, om lavdosis steroidbehandling kan hjælpe patienter med COVID-19.
Skriv en kommentarForebyggende medicin mod mavesår gavner ikke kritisk syge Svært syge intensivpatienter har ingen gavn af den mavesårsmedicin, de får for at forebygge blødende mavesår, viser et nyt studie. Det har fået Rigshospitalet til at stoppe brugen af medicinen til intensivpatienterne.
Skriv en kommentar
Psoriasisgigt: Komorbiditeter har muligvis ingen betydning for behandling med IL17-hæmmere Dansk forskning viser, at nogle af de nyeste biologiske lægemidler, IL17-hæmmerne, virker lige godt til personer med psoriasisgigt og flere komorbiditeter som til personer med psoriasisgigt uden komorbiditeter. Studie gør os klogere på det rigtige valg til den enkelte patient med psoriasisgigt, siger forsker.
Skriv en kommentar