Hemlibra har udelukkende forebyggende effekt og kan derfor ikke bruges under større operationer, som f.eks. en operation ved et brækket ben, forklarer overlæge fra AUH, Lone Hvitfeldt Poulsen. Arkivfoto af en operation på Aarhus Universitetshospital.

Revolutionerende blødermiddel er uden værdi for den store patientgruppe I sidste uge gav Medicinrådet sin vurdering af Hemlibras kliniske merværdi for patienter med Hæmofili A. Ingen merværdi, lød dommen på, selvom midlet sidste år fik tomlen op til en mindre patientgruppe. Der er brug for mere viden, vurderer overlæge på AUH.

Da Medicinrådet sidste sommer skulle vurdere Roches blødermiddel, Hemlibras, kliniske merværdi for patienter med Hæmofili A med inhibitor mod FVIII, havde rådet svært ved at få armene ned over det nye blødermiddel. Midlet blev senere anbefalet til patientgruppen, og i sidste uge udarbejdede Medicinrådet en behandlingsvejledning til Hæmofili A (pdf), hvor midlet er den anbefalede behandling til den lille patientgruppe, som karakteriseres ved, at de danner antistoffer mod den blodstørkningsfaktor (FVIII), som Hæmofili A-patienter normalt behandles med. Samtidig med behandlingsvejledningen...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.