Professor Søren Dinesen Østergaard vil gøre det nemmere for læger at vælge den rette medicin til patienter med skizofreni.

Forskere vil knække koden for medicinsk behandling af skizofreni Det skal være langt lettere for læger at finde den rette medicin til patienter med skizofreni – sådan lyder formålet med et nyt dansk forskningsprojekt. Lundbeckfonden skyder 1,6 mio. kr. i projektet.

Med støtte fra Lundbeckfonden vil professor i Klinisk Medicin ved AUH, Søren Dinesen Østergaard, sammen med læge og ph.d. fra Göteborg Universitet Fredrik Hieronymus hjælpe skizofrenipatienter med at undgå forsøg med forskellige typer antipsykotisk medicin, før de finder det, der virker for dem. »Vi ved, at antipsykotisk medicin faktisk har god effekt på symptomerne ved skizofreni – når man vel at mærke finder frem til det rette præparat. I den aktuelle behandling tager det desværre ofte en del tid at...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.