Ulrik Bak Dragsted
Foto: Region Sjælland

Region Sjælland efterlyser bedre data til Oxycodon-indsats Brugen af det berygtede smertestillende opioid Oxycodon stiger over hele landet. Flest recepter pr. indbygger udskrives i Region Sjælland, men skal området for alvor kulegraves, er der brug for bedre data på området, lyder det fra leder af regionens lægemiddelenhed.

Hvert år falder antallet af danskere, som er i behandling med opioider, og samtidig sammenlignes og monitoreres lægernes receptudskrivninger tæt. Alligevel har brugen på det seneste påkaldt sig opmærksomhed, blandt andet i en række artikler i Berlingske. Baggrunden er en markant stigning i brugen af det smertestillende stof Oxycodon, som spiller en nøglerolle i den amerikanske opioidkrise, og som også bruges i behandlingen af moderate til stærke smerter herhjemme. Siden 2015 er antallet af danskere i behandling med Oxycodon steget...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.