Lægemidlet Avastin bruges flere steder i EU som off-label behandling af væske i nethinden, bl.a. ved øjensygdommen våd AMD. I Danmark er Avastin ikke anbefalet af myndighederne som brugbar off-label behandling. Det undrer øjenlægernes videnskabelige selskab.

Der findes billig off-label behandling: Alligevel topper dyr medicin denne liste fra Amgros Selv om myndighederne i andre lande anbefaler Avastin som off-label behandling af våd AMD, bruger lægerne i Danmark stadig det 40 gange dyrere lægemiddel Eylea. Det er grotesk, mener øjenlægernes faglige selskab.

Øjenmidlet Eylea er det lægemiddel, som hospitalerne har brugt flest penge på i tredje kvartal 2019, viser et datatræk fra Amgros. Men faktisk findes der en meget billigere off-label behandling i form af lægemidlet Avastin, som bl.a. den britiske lægemiddelstyrelse anbefaler i Storbritannien. Da dyr sygehusmedicin er en stigende udgift på de danske hospitaler, undrer det Dansk Oftalmologisk Selskab (DOS), øjenlægernes videnskabelige selskab, at de danske sundhedsmyndighederne ikke har fulgt eksemplet fra Storbritannien, da det ville kunne spare den danske...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.