Et projekt mellem Region Midtjylland og PLO-Midtjylland har nedbragt udskrivningen af unødvendig medicin til gavn for patienterne og sparet regionen for otte mio. kr.

Region sparer millioner på unødvendig medicinudskrivning Region Midtjylland har forbedret patientsikkerhed og sparet otte mio. kr. ved at efteruddanne praktiserende læger i kritisk gennemgang af medicinlister.

Et flerårigt samarbejde mellem Region Midtjylland og PLO-Midtjylland har nedbragt udskrivningen af unødvendig medicin til gavn for både patienterne og regionens økonomi. En positiv bivirkning ved projektet ‘Medicin i Midt’, der har fokus på udbredelse af rationel farmakoterapi i almen praksis, har været en besparelse i medicinudgifterne på otte mio. kr. Forebyggelige indlæggelser ‘Medicin i Midt’ blev søsat i september 2017, og målet var at reducere medicinudskrivelsen til borgerne i regionen. Ifølge regionens egne opgørelser får omkring 103.000 borgere mere...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.