Lægemiddelstyrelsen gennemgår nu tilskuddene til medicin for at finde områder, hvor tilskuddene kan spares væk. Lægemidddelstyrelsens kriterier er »lægemidlernes betydning for primærsektoren og specielt almen praksis, folkesundhedsmæssige aspekter, eventuelle nye evidensbaserede anbefalinger, store udgifter for patient og region samt et stort forbrug«. Nu er turen kommet til migrænemedicin. 1.900 migrænikere bruger injektioner med triptan. Det gør de, fordi de har vanskeligt behandlelige migræneanfald. Injektionerne giver dem nogle timer (fra få timer til det meste af en dag), hvor de kan...
Pfizer kritiserer forslag om ændret tilskud til migrænemidler I et høringssvar til Medicintilskudsnævnet kritiserer Pfizer et forslag om at fjerne generelt tilskud til de dyrere migrænemidler.
Skriv en kommentarForfejlet kritik af forslag til ændring af medicintilskud Kritikken af et forslag om medicintilskud til KOL- og astmamedicin forholder sig ikke til, hvad der er medicintilskudssystemets kerne.
Skriv en kommentar
Hvad er det, vi tror, vi opnår med generisk ordination? Fortalerne for generisk ordination hævder, at det ud over besparelser vil lette lægernes arbejde uden at sætte patientsikkerheden over styr. Det tvivler jeg på. Ikke alt nyt er bedre. Måske er det på tide, at vi hviler i, at vi faktisk har et godt, effektivt, prisbesparende og ikke mindst patientsikkert system, vi bør værne om, skriver Ida Sofie Jensen, koncernchef for Lif.
Skriv en kommentar
Tre forslag fra Lægemiddelstyrelsen: Sådan angriber vi AMR Her og nu har vi tre konkrete forslag til, hvordan vi fra regulatorisk side kan angribe AMR-udfordringen: Vi kan øge fokus på pakningsstørrelserne. Vi kan igangsætte flere henvisningssager. Og vi kan via det nordiske samarbejde lette markedsføringen af smalspektrede antibiotika, skriver Lars Bo Nielsen, direktør i Lægemiddelstyrelsen.
Skriv en kommentar
Medicinforsyningen i EU er under pres, og derfor er reguleringen under forandring Vi kan kun sikre en lige adgang til kritisk medicin i alle dele af landet, hvis vi har indsigt i lagrene af kritisk vigtige lægemidler hos grossisterne, Amgros og apotekerne samt sygehusapotekerne, mener Lars Bo Nielsen, direktør i Lægemiddelstyrelsen.
Skriv en kommentar
Stærk dansk EU-position på godkendelse af nye lægemidler er værd at kæmpe for Målt på kvalitet og kvantitet bokser Danmark over sin vægtklasse i forhold til at bringe nye, effektive og sikre lægemidler frem til både den danske og europæiske befolkning, skriver Lars Bo Nielsen.
Skriv en kommentar
Er der brug for lovgivning om kønsrepræsentation i kliniske studier? Vi bør prøve at forstå, hvorfor kønsrepræsentation synes at være et problem på nogle sygdomsområder, men ikke andre. Kan social stigmatisering, præventionskrav, risikovillighed, studiedesigns eller noget helt femte forklare, hvorfor det f.eks. er så svært at få kvinder med i forsøg med psykofarmaka?, skriver Jakob Wested erhvervsposdoc, Lægemiddelstyrelsen og KU.
Skriv en kommentar
Medicintilskudsnævnet anbefaler at ændre i tilskud til populær diabetesmedicin Det generelle klausulerede tilskud til diabetesmedicin baseret på GLP-1-analoger, som eksempelvis vil omfatte Ozempic, skal ændres til enkelttilskud, lyder en anbefaling fra Medicintilskudsnævnet.
Skriv en kommentar
Lægemiddelstyrelsen: HTA-vurderinger skal være relevante for dansk klinisk praksis Lægemiddelstyrelsen har været i gang med HTA-forordningen et godt stykke tid, men når vi kommer tilbage fra juleferie, får vi for alvor travlt. Så er der nemlig kun ét år til, at EU skal være klar med en fælles myndighedsvurdering af den relative effekt af medicin og medicinsk udstyr.
Skriv en kommentar
Forsyningsproblemer håndteres gennem samarbejde Der findes ikke et quick fix, der på den korte bane kan løse de aktuelle problemer med mangel på visse lægemidler. Vi står over for en udfordring, der kræver tålmodighed og en udstrakt samarbejdsvilje.
Skriv en kommentar
Internationalt engagement gavner danske patienter Der er store forskelle mellem sundhedssystemerne i verden og på de strukturelle vilkår på tværs af landegrænser. Men heldigvis kan inspiration, erfaringsudveksling og vilje til samarbejde uhindret passere grænserne, skriver direktør for Lægemiddelstyrelsen.
Skriv en kommentar