Farmaceuter revser myndigheder for at overse kræftfremkaldende stof i lægemiddel Hverken EMAs eller de nationale myndigheders kontrol af generiske lægemidler er god nok, når de i mere end fem år kan overse en kræftfremkaldende urenhed i et lægemiddel, lyder det fra farmaceuter.

Et kræftfremkaldende stof har i årevis forurenet en række generiske blodtrykssænkende midler med aktivstoffet valsartan uden, at hverken det europæiske lægemiddelagentur EMA eller de enkelte EU-landes myndigheder har opdaget det. Forureningen er sket under de kinesiske lægemiddelproducent Zhejiang Huahai Pharmaceuticals fremstilling af den råvare, som produkterne er baserede på. Producenten har fremstillet sin forurenede råvare siden 2012 uden selv at opdage, at der var sket en fejl. Urenheden blev først fundet, da en medicinalvirksomhed for nylig testede den kinesiske producents...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind