Den erfarne overlæge ved SSI er også leder af instituttets såkaldte modelleringsgruppe, der har lavet prognoser for udbredelsen af COVID-19 for regeringen og myndigheder. 

En af Danmarks førende eksperter peger på kur mod AMR Robert Skov, overlæge ved SSI og videnskabelig direktør i ICARS, ser nye betalingsmodeller, kvalitetssikring af antibiotika i lav- og mellemindkomstlande, bedre diagnostik og god hygiejne som afgørende tiltag mod det stigende globale problem med antimikrobakteriel resistens.

Hvis den nuværende globale udvikling i antimikrobakteriel resistens (AMR) fortsætter, kan det indenfor en overskuelig årrække føre til både krige, økonomiske kriser og nye flygtningestrømme. Udviklingen i samfundet skaber et øget forbrug, herunder af kød fra landbrugsdyr, og bedre og bedre sundhedsvæsner resulterer også i mere AMR Robert Skov, overlæge, Infektionsberedskabet, SSI Det vurderede britiske forskere allerede i en statusrapport om AMR fra december 2014. Rapporten ‘Antimicrobial Resistance: Tackling a crisis for the health and wealth of nations’ var bestilt...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.