Thomas B. Poulsen, lektor, Institut for Kemi ved Aarhus Universitet
Sammen med sine kolleger fra både Institut for Kemi og Institut for Bio- og Kemiteknologi på Aarhus Universitet har lektor Thomas B. Poulsen udviklet en teknik til at ændre på ionoforers egenskaber, så forskerne fremelsker de attraktive af slagsen, og slipper af med de egenskaber, som de ikke så gerne vil have.

Glemt klasse af antibiotika genoplivet af danske forskere Polyæter ionoforer har potentialet til at blive et vigtigt våben i kampen mod antibiotikaresistens, men på grund af toksicitetsbegrænsninger har de ikke før nu kunne benyttes i mennesker. Det har danske forskere fra Aarhus Universitet muligvis ændret på med revolutionerende organisk kemi.

Verden hungrer efter nye former for antibiotika, der kan tage kampen op mod truslen fra antibiotikaresistens. Lykkes det os ikke at udvikle nye former for antibiotika, kan vi om få årtier ende med at stå i en altomsluttende global sundhedskrise. Vi har behov for flere slags nye våben for ikke at tabe kampen mod resistente bakterier, og ionoforerne har de egenskaber, der skal til, hvis vi kan lære at tøjle dem Thomas B. Poulsen, lektor, Institut for Kemi ved Aarhus...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.