Ond spiral truer kur mod antibiotikaresistens  
»Det er helt essentielt, at der bliver produceret ny antibiotika, og at biotek-investorer kommer på banen og støtter op om, at der bliver udviklet nye produkter,« siger Aleks Engel.

Ond spiral truer kur mod antibiotikaresistens   Flere uafhængige faktorer resulterer i, at udviklingen af nye klasser af antibiotika er gået i stå. Industrien peger stadig på den såkaldte Netflix-model som vejen ud af en potentiel sundhedskrise, der langt overstiger COVID-19-pandemien i konsekvenser for både sundhed og økonomi.

Industriens problemer med at profitere tilstrækkeligt på antibiotika hæmmer ikke kun ny udvikling af den livsvigtige medicin. Problemet med betaling gør det ekstremt svært at tiltrække kapital Aleks Engel, partner, Novo Holdings De sætter også en stopper for en altafgørende tilstrømning af risikovillig kapital, som ellers skulle være grundlaget for opfindelsen af nye antibiotika, der kan være vejen ud af antimikrobiel resistens. Dermed påvirkes udviklingen af nye antibiotika af flere faktorer, som tilsammen risikerer at give forskningen inden for området...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind