Genre, Piller
77 nye lægemidler blev indstillet til markedsføringstilladelse i EU i 2023.Foto: DALL-E

EMA indstillede 77 nye lægemidler til markedsførings­tilladelse i EU i 2023 Det europæiske lægemiddelagentur EMA indstillede i løbet af 2023 i alt 77 nye lægemidler til en markedsføringstilladelse i EU.

Lægemiddelstyrelsen var ordførende i 6 ud af 77 nye lægemidler til markedsføringstilladelse i EU i 2023. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse. Lægemiddelstyrelsen har i seks tilfælde været en af de to myndigheder, der har været ansvarlig eller ordførende for det arbejde, der ligger til grund for EMA’s beslutning om at indstille lægemidlet til en markedsføringstilladelse i den centrale procedure. Lægemiddelstyrelsen beskriver, at den centrale procedure betyder, at EMA, på baggrund af den videnskabelige vurdering i CHMP (EMA’s komité for...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.