En ny aftale skal være med til at forbedre overvågningen af virus og kemikalier i spildevandet i EU.Foto: Colourbox

Medicinalproducenter skal snart være med til at betale for at rense spildevand En ny aftale mellem EU-Parlamentet og EU-Rådet skal give renere vand i EU. Aftalen medfører, at medicinalproducenter skal være med til at betale for oprensningen. Lif bakker op om et producentansvar, men er skeptisk overfor, at det kun er to industrier, som skal være med til at betale.

Snart skal medicinalproducenter være med til at betale for at rense byspildevand for miljøskadelige stoffer, som stammer fra deres produkter. EU-Parlamentet og EU-Rådet er nemlig nået til enighed om nye regler på området for byspildevand. Det næste skridt bliver, at parlamentet og rådet formelt skal godkende aftalen, før at den kan træde i kraft. Princippet om, at forureneren betaler er også helt fint Jakob Bjerg Larsen, politisk chef for kliniske forsøg og lægemiddelproduktion, Lif Med aftalen vil der blive indført...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.