EMA giver fuld offentlig adgang til kliniske data I forsøget på at sikre mere åbenhed, er European Medicines Agency (EMA) nu begyndt at offentliggøre alle de data fra kliniske forsøg, som industrien sender ind for at få godkendt et lægemiddel. Lægemiddelindustriforeningen (Lif) bakker op.

I torsdags publicerede det europæiske lægemiddelagentur (EMA) godt 100 dokumenter med omkring 260.000 siders information om to nye EMA-godkendte lægemidler: kræftlægemidlet Kyprolis (carfilzomib) og Zurampic (lesinurad) mod urinsyregigt. Dokumenterne er første eksempel i verden på, at en lægemiddelmyndighed offentliggør alle kliniske data, som ligger til grund for godkendelsen af et lægemiddel. I forsøget på at sikre maksimal åbenhed, vil EMA fremover offentliggøre alle data fra de kliniske studier (clinical study reports – CSR’s), som er meget mere detaljerede end de...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.