Lægemiddelindustriforeningens vicedirektør Henrik Vestergaard håber, at politikerne vil konkludere, at Medicinrådet arbejder for langsomt, når der i dag går 32 uger fra EMA-godkendelse til færdigbehandling i Medicinrådet.

Så lang tid tager turen fra FDA til Medicinrådet Regionerne har opgjort, hvor lang tid, der typisk er gået fra FDA og EMA har godkendt et lægemiddel til Medicinrådet har taget stilling til det. Lif mener, Medicinrådet bør arbejde hurtigere.

Når Medicinrådet tager stilling til et lægemiddel er det sjældent splinternyt. Faktisk er der typisk gået næsten halvandet år mellem FDAs godkendelse og Medicinrådets stillingtagen. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet til Folketinget på baggrund af en opgørelse fra Danske Regioner. »Medicinrådet har for de 22 nye lægemidler/nye indikationer, som er færdigbehandlet i Medicinrådet, opgjort, hvor lang tid der er gået fra hhv. EMAs (Europa-Kommissionens) og FDAs godkendelse af et lægemiddel eller en ny indikation, til Medicinrådets beslutning om anbefaling/ikke anbefaling til standardbehandling,« skriver ministeriet...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.