Foto: Niels-Bjørn Albinus

Behandling af svær astma står over for et turn-around Der er godt nyt til patienter med svær astma. De biologiske lægemidler til at behandle sygdommen er nemlig ved at gøre sit indtog på markedet, og det vil give store ændringer både for patienter og det lægelige arbejde.

Alle patienter med astma er tidligere blevet behandlet med alverdens inhalationsbehandlinger efter princippet one size fits all. Patienterne tog ned på apoteket og købte dybest set den samme behandling, ligegyldigt hvilken slags astma de havde. Men det er snart slut for patienter med svær astma, for de biologiske lægemidler mod sygdommen er allerede så småt landet på markedet, og i fremtiden vil der kommer endnu flere, der behandler patienten mere målrettet. Vibeke Backer, professor og overlæge på Bispebjerg Hospital, har...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.