National tværfaglig gruppe har sikret remdesivir til patienter med COVID-19
Hanne Rolighed Christensen, ledende overlæge på klinisk farmakologisk afdeling på Bispebjerg-Frederiksberg Hospital, har stået i spidsen for den nationale indsats for at sikre, at alle COVID-19-patienter, der har haft behov for remdesivir-behandling, også har fået den.

National tværfaglig gruppe har sikret remdesivir til patienter med COVID-19 Et hurtigt etableret, nationalt multidisciplinært team har med succes sikret, at alle danske COVID-19-patienter, der opfyldte kriterierne for remdesivir-behandling, har fået behandlingen. Medicinen er indtil videre stillet gratis til rådighed af producenten, Gilead.

En hastigt sammensat gruppe af regionale infektionsmedicinere, en lungemediciner, en repræsentant for Region Hovedstadens Apotek og en klinisk farmakolog, har med enkle virkemidler og på tværs af regionerne sikret, at patienter med COVID-19 på tværs af landsdele har fået lige adgang til behandling med det antivirale lægemiddel remdesivir. Derfor har det danske sygehusvæsen til dato kunnet sikre, at alle COVID-19-patienter, der har haft behov for behandling med remdesivir, også har fået behandlingen. Og derfor har infektionsmedicinere og intensivlæger undgået at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind