En tredjedel i behandling med dyre hepatitis C-midler En opgørelse fra de fem regioner viser, at ca. en tredjedel af de diagnosticerede patienter med hepatitis C er i behandling med de nye, dyre lægemidler.

Rækken af nye, dyre hepatitis C-lægemidler kommer foreløbigt omkring en tredjedel af landets diagnosticerede hepatitis C-patienter til gavn. Tal fra landets fem regioner viser, at gennemsnitligt hver tredje af de patienter, som er fulgt på hospitalernes infektionsmedicinske afdelinger, er blevet sat i behandling med de såkaldte direkte aktive antivirale lægemidler, som erfaringsmæssigt helbreder 90-100 pct. af de smittede patienter. Hepatitis C-virus (HCV) forårsager leverbetændelse, og tidligere har det ikke være muligt at behandle årsagen til infektionen. I dag er der...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.