»Læger har fortsat rig mulighed for at ordinere ny medicin«
Læger, der gerne vil ordinere et nyt lægemiddel uden for standardbehandling, skal ikke på forhånd kunne gennemskue, hvor stor en effekt patienten vil få, siger Hanne Rolighed Christensen, medlem af Medicinrådet. Patienten skal bare være uden for den kategori, som er indgået i Medicinrådets vurdering af midlet.

»Læger har fortsat rig mulighed for at ordinere ny medicin« Danske Regioners krav om, at en læge skal have en særlig grund til at ordinere et lægemiddel, som ikke er standardbehandling – det syvende princip – er ikke et forsøg på at afholde læger fra at ordinere ny medicin, som ikke er standardbehandling, sådan som patientforeninger meldte ud ved høring. 

Til den åbne høring om Medicinrådet i sidste uge proklamerede formand for Danske Patienter Morten Freill, at de lægemidler, som ikke anbefales som standardbehandling, reelt ikke er tilgængelige for danske patienter. Hans argument var, at Medicinrådet er underlagt at arbejde efter en række principper, hvoraf Folketinget har formuleret det syvende princip sådan, at lægen skal […]

Desværre, kun abonnenter har adgang til at læse denne artikel.

Få et prøveabonnement