»Læger har fortsat rig mulighed for at ordinere ny medicin«
Læger, der gerne vil ordinere et nyt lægemiddel uden for standardbehandling, skal ikke på forhånd kunne gennemskue, hvor stor en effekt patienten vil få, siger Hanne Rolighed Christensen, medlem af Medicinrådet. Patienten skal bare være uden for den kategori, som er indgået i Medicinrådets vurdering af midlet.

»Læger har fortsat rig mulighed for at ordinere ny medicin« Danske Regioners krav om, at en læge skal have en særlig grund til at ordinere et lægemiddel, som ikke er standardbehandling – det syvende princip – er ikke et forsøg på at afholde læger fra at ordinere ny medicin, som ikke er standardbehandling, sådan som patientforeninger meldte ud ved høring. 

Til den åbne høring om Medicinrådet i sidste uge proklamerede formand for Danske Patienter Morten Freill, at de lægemidler, som ikke anbefales som standardbehandling, reelt ikke er tilgængelige for danske patienter. Hans argument var, at Medicinrådet er underlagt at arbejde efter en række principper, hvoraf Folketinget har formuleret det syvende princip sådan, at lægen skal have en særlig grund til at udskrive medicin, som ikke er standardbehandling – en særlig grund, som lægen ifølge Morten Freil ikke ved, om der...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind