Direktør i Danske Patienter, Morten Freil, mener ikke, at Medicinrådets vurderinger sker uafhængigt af hensyn til regionernes budgetter.

Danske Patienter revser evalueringen af Medicinrådet Evalueringen af Medicinrådet konkluderer, at rådets beslutninger træffes på et uvildigt grundlag, men det stiller Danske Patienter sig skeptisk overfor. Og så vil organisationen have samfundsøkonomi ind i vurderingerne.

»Evalueringen finder, at Medicinrådet træffer uafhængige beslutninger med armslængde til det politiske system herunder, at regionerne ikke pålægger Medicinrådet at træffe bestemte beslutninger.« Sådan skriver Oxford Research i sin evaluering af Medicinrådet, der blev offentliggjort i maj. Men Danske Patienter mener ikke, at der er belæg for at konkludere, at rådets beslutninger træffes på et uvildigt grundlag, skriver organisationen i et høringssvar (pdf.). Anken fra Danske Patienter går blandt andet på, at størstedelen af medlemmerne i Medicinrådet har regionale lederstillinger...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.