Leif Vestergaard, direktør for Kræftens Bekæmpelse.

Tilbagetrukket anbefaling fra Medicinrådet vækker undren Medicinrådet har kort før denne uges møde trukket en anbefaling tilbage, fordi »det viser sig«, at der mangler en prisaftale for det pågældende lægemiddel. Rådsmedlem er overrasket.

Medicinrådet har trukket sin anbefaling af blødermedicinen Jivi tilbage. Det meddeler rådet på sin hjemmeside. Det sker blot en måned efter, Rådet godkendte anbefalingen af selvsamme produkt, der produceres af Bayer og også er kendt som damoctocog alfa pegol. Dengang vurderede rådet, at der var »et rimeligt forhold« mellem lægemidlets kliniske merværdi og »omkostningerne ved behandling«. Men »det viser sig imidlertid, at der ikke foreligger en pris- og leveringsaftale for Jivi, hvorfor Medicinrådet trækker sin anbefaling tilbage«, meddeler rådet nu...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind