Første inhalator med tre lægemidler på markedet i Danmark EMA godkendte i juli en ny behandling til astma, der nu er klar til patienter i Danmark. Charlotte Suppli Ulrik, chef for Lungemedicinsk Forskningsenhed, Hvidovre Hospital, forventer, at astmapatienter med påvirket lungefunktion eller slim, hoste og hyppige forværringer vil kunne få gavn af behandlingen.

Mere end 350.000 danskere lider af astma, hvilket gør astma til den mest udbredt kroniske lungesygdom her i landet. Derudover har mange af de ramte vedvarende symptomer, fordi deres sygdom ikke er velkontrolleret.  Faktisk viser undersøgelser, at kun en tredjedel af danskere med astma har god sygdomskontrol, og det kan have alvorlige konsekvenser for deres livskvalitet i form af bl.a. åndenød, trykken i brystet, pibende vejrtrækning og dårlig søvn. Men der kan være hjælp på vej. At hjælpe vores patienter til...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.