Genre, Piller
»Lanceringen af p-piller er fra en tid, hvor der ikke var de store krav til at undersøge for bivirkninger inden markedsføring, og derfor findes der i dag fortsat begrænset viden om, hvordan brug af p-piller kan have indflydelse på lungesygdom,« siger Erik Søren Halvard Hansen.

P-piller øger unge kvinders risiko for astma Unge kvinder, der opstarter brug af p-piller, har næsten dobbelt så høj risiko for inden for tre år at få stillet en diagnose med astma sammenlignet med unge kvinder, der ikke benytter præventionsmidlet. Der er behov for mere forskning i koblingen mellem hormoner og udvikling af astma, siger forsker.

Rigtig mange unge kvinder opstarter i teenageårene behandling med p-piller for at undgå uønsket graviditet. Nu viser et nyt dansk studie, at kvinder, som i teenageårene påbegynder behandling med p-piller, har forøget risiko for inden for de tre efterfølgende år at få stillet en diagnose med astma. Efterhånden tyder flere og flere studier på, at østrogen kan påvirke luftvejene hos kvinder, og at ændringer i hormonbalancen i puberteten, under graviditet, i overgangsalderen eller ved brug af p-piller kan skubbe balancen...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.