Studie: Ny kolesterolmedicin skal være to tredjedele billigere for at være kosteffektivt Lægemiddelfirmaerne bag den nye klasse af kolesterolsænkende PCSK9-hæmmere skal sænke prisen på den nye præparater med op til to tredjedele, hvis de skal betragtes som kosteffektive i USA. Det viser et nyt studie, som er publiceret i tidsskriftet JAMA.

Hvis en stor gruppe patienter med stærkt forhøjet kolesterol i blodet eller aterosklerotisk hjertekarsygdom (ASCVD) skal behandles livslangt med den nye klasse af PCSK9-hæmmere, så er prisen alt for høj. Det konkluderer en gruppe amerikanske forskere i en artikel i tidsskriftet JAMA. PCSK9-hæmmere som f.eks. Amgens Repatha (evolocumab) og Sanofis Praluent (alirocumab) koster ifølge undersøgelsen 14.000 årligt US dollars pr. patient, hvilket ikke er kosteffektivt til behandling af familiær hyperkolesterolæmi (FH) eller aterosklerotisk hjertekarrsygdom. Forskerne vurderer lægemidlerne ud fra analysemetoden...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.