Eksperter kritiske overfor at udvide Repathas indikation Selv om Fourier-studiet viser, at Repatha kan reducere det lede kolesterol ned under gulvbrædderne, er den gavnlige effekt meget lille i forhold til prisen. Det vurderer flere eksperter.

Selv om det kolesterolsænkende middel Repatha (Evolocumab) potentielt er et fantastisk gennembrud i behandlingen af patienter med allerede erkendt åreforkalkningssygdom – og som i forvejen er rimeligt, men dog ikke optimalt behandlet på statiner – er det for dyrt til, at det for alvor vil komme patienterne til gavn. Sådan lyder det samstemmende fra de eksperter, som Dagens Pharma har talt med om resultaterne fra det såkaldte Fourier-studie, som blev præsenteret på den videnskabelige session under American College of Cardiology ACCs årlige videnskabelige session...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.