Regioner åbner op for gratis udlevering af PCSK9-hæmmere Kun ca. 375 patienter ventes at komme i betragtning til vederlagsfrit at få udleveret en PCSK9-hæmmer fra et sygehus.

Kardiologer og endokrinologer på landets sygehuse har siden 1. marts vederlagsfrit kunnet udlevere de monoklonale antistoffer PCSK9-hæmmere til særligt udsatte grupper af hjertepatienter. Det er kredsen af sundhedsdirektører i regionerne, der tidligere på året besluttede, at PCSK9-hæmmerne med virkning fra 1. marts bliver optaget på Danske Regioners liste over udlevering af vederlagsfri medicin ‘til særlige ikke-indlagte patientgrupper, der er i fortsat sygehusbehandling’. I modsætning til tidligere skøn over, hvor mange patienter der vil være kandidater til behandling med en PCSK9-hæmmer,...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.