
Hjerte-kar


Hot Line-studier på ESC ramte ikke plet i forhold til forhåbningerne Nogle gange ender resultaterne fra store kliniske forsøg ikke med det, som forskerne bag dem havde håbet på. Sådan var det også på sidstedagen af den store kongres for European Society of Cardiology, hvor flere resultater ramte ved siden af, men hvor resultaterne alligevel kan bidrage til bedre behandling af patienter.

Dansk forskning på ESC: Behov for revision af guidelines? Ticagrelor og prasugrel ser ud til at beskytte udvalgte patienter med atrieflimren bedre mod død og alvorlig hjertesygdom efter revaskularisering for et myokardieinfarkt, end clopidogrel som anbefales i guidelines, viser undersøgelse, som Sissel Johanne Godtfredsen har præsenteret på ESC.

Store kliniske Hot Line-studier på ESC bliver potentielt praksisændrende På sidstedagen af den årlige kongres for European Society of Cardiology blev der fremlagt data fra store kliniske Hot Line-studier. Bl. a. viste et studie, hvordan man bedst behandler kræftpatienter med dybe distale venetromboser, mens et andet studie pegede på fordelen ved udvidet monoterapi med P2Y12-hæmmeren clopidogrel efter PCI til patienter med akut koronar syndrom.

Hjertekarsygdom koster EU over 2.000 mia. kr. om året Dag to på den årlige kongres for European Society of Cardiology bød på blandt andet en udregning af, hvad hjertekarsygdom koster EU om året. Et andet studie viste, at selv metabolisk syndrom kommer med markant forøget risiko for at blive ramt af blodprop i hjernen eller hjertet.

Hjertesvigt: Semaglutid og traditionel kinesisk medicin imponerer på ESC Den årlige kongres for European Society of Cardiology er i fuld gang, og vi tager her et kig på, hvilke lægemiddelnyheder der har trukket de store overskrifter i de første dage. Blandt andet er der blevet fremlagt lovende resultater med semaglutid og traditionel kinesisk medicin som behandling til personer med hjertesvigt.

Behandling af atrieflimren efter bypass har ingen betydning Omkring en tredjedel af patienter oplever atrieflimren efter en bypassoperation. Men det øger ikke deres risiko for kardioembolisk stroke, viser ny dansk forskning.

Disse genetiske varianter giver hoste ved behandling med ACE-hæmmere Danske forskere har identificeret syv steder på genomet, hvor genetisk variation er associeret med risiko for hoste som bivirkning til behandling med ACE-hæmmere. En genetik test vil i fremtiden gøre det lettere i første hug at vælge den rigtige behandling til personer med forhøjet blodtryk eller hjertesvigt, siger forsker.
