Xarelto får nej til tilskud af frygt for forkert brug NOAK-midlet Xarelto får endnu engang nej til både generelt og klausuleret tilskud af Medicintilskudsnævnet, der frygter, at et ja ville få læger uden den fornødne kardiologiske specialistviden til at iværksætte behandling med det.  

Medicintilskudsnævnet siger nej til tilskud til behandling med NOAK-midlet Xarelto, selvom den er med i behandlingsvejledning for akut koronart syndrom. Af mødereferatet fra det seneste møde i Medicintilskudsnævnet fremgår det, at nævnet anbefaler Lægemiddelstyrelsen, at Xarelto 2,5 mg fortsat ikke bør have generelt tilskud eller generelt klausuleret tilskud. Nævnet afviser tilskud med den begrundelse, at behandling med lægemidlet i forbindelse med dobbelt og trippelt antitrombotisk behandling kan udløse alvorlige blødninger og derfor altid bør iværksættes af en specialist i hjerte-kar-sygdomme....

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.