Repatha reducerer opbygning af plak i kranspulsårerne Resultaterne af det såkaldte GLAGOV-studie viser, at PCSK9-hæmmeren Repatha hæmmer opbygningen af blodpropmateriale i hjertets kranspulsårer. De afgørende resultater om muligheden for at reducere risikoen for hjertedød ventes klar til marts.

Forud for den kommende kongres i American Heart Association (AHA) i november, har medicinalfirmaet Amgen offentliggjort resultater fra fase 3-studiet kaldet GLAGOV (GLobal Assessment of Plaque ReGression with a PCSK9 AntibOdy as Measured by IntraVascular Ultrasound). Studiets formål var at bruge intravaskulær, billeddannende teknikker til at vurdere, om behandling med Repatha (evolocumab) kan ændre dannelsen af blodpropmaterialet plak i kranspulsårer på patienter, der allerede blev behandlet optimalt med statiner. GLAGOV er baseret på resultaterne fra 968 patienter med åreforkalkning i hjertets...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind