Fra 2005 til 2015 er andelen af danske hjerteflimmerpatienter, der sættes i blodfortyndende behandling, steget markant. I 2015 blev ca. 70 pct. af disse patienter sat i behandling med et blodfortyndende lægemiddel, hvilket er en relativ stigning på ca. 75 pct. i forhold til perioden før 2010, da 40-50 pct. af patienterne blev sat i blodfortyndende behandling. Stigningen i udskrivning af blodfortyndende medicin er især sket til kvinder, til ældre patienter, og til patienter med høj risiko for blodprop i...
Overgange og fejlordinationer er skyld i alvorlige fejl i AK-behandling Fejl i behandlingen med blodfortyndende medicin sker især, når patienter flyttes mellem to sektorer. Det viser et nyt studie, som har undersøgt årsagen til utilsigtede hændelser i forbindelse med AK-behandling.
Skriv en kommentarFlere patienter end forventet behandles med reducerede NOAK-doser Et nyt dansk studie viser, at en tredjedel af alle danske NOAK-patienter med atrieflimren, får ordineret deres medicin i en reduceret dosis. Det kommer bag på forskerne, som formoder, at de reducerede doser udskrives til patienter, der burde få NOAK-midlerne i en standarddosis.
Skriv en kommentarNyt studie viser store regionale forskelle i behandling af atrieflimmer Omfattende dansk studie finder en betydelig geografisk ulighed i Danmark, når det gælder brug af blodfortyndende behandling.
Skriv en kommentarPradaxa virker bedre end warfarin til behandling af patienter efter ballonudvidelse Ny forskning peger på, at behandling med warfarin til patienter efter ballonudvidelse ikke er den bedst mulige løsning. Sammenlignet med warfarin reducerer Pradaxa risikoen for blødning med næsten 50 pct. og har samme sikkerhedsprofil.
Skriv en kommentarXarelto medfører højere risiko for større blødninger end Pradaxa Stor meta-analyse, som sammenligner Pradaxa og Xarelto, finder signifikant højere risiko for større blødninger med Xarelto, men lige god effekt i forhold til at forebygge apoleksi og tromboembolier.
Skriv en kommentar
Mandag går stort hjertestudie i luften i Region Hovedstaden Øvrige regioner ventes at komme med i landsdækkende studie af de fire nye blodfortyndende midler til efteråret, men deltagelsen er endnu ikke endeligt bekræftet
Skriv en kommentar‘Kvantespringsstudiet’, der forsvandt ad regionerne til Sidste år var der ingen tvivl: Hjerteforeningen og Dansk Cardiologisk Selskab var klar til at søsætte DANNOAC. For første gang ville man gennemføre et gigantisk reallife studie, hvor fire lægemidler bedømmes i forhold til hinanden for at sikre patienterne den bedst mulige antikoagulerende behandling. Men det højt profilerede studie er aldrig kommet i gang. Dagens Medicin udfolder her de stridsemner, som har rystet jorden under studiet.
Skriv en kommentarBlodfortyndende medicin øger risikoen for blødninger i kraniet Forskere fra Syddansk Universitet finder sammenhæng stigende forbrug af blodfortyndende medicin og øget forekomst af kranieblødninger.
Skriv en kommentar
Storstilet NOAK-studie er strandet i regionerne Fire ud af fem regioner har fortsat ikke taget stilling til, om de ønsker at deltage i et sammenlignende studie af NOAK-midler.
Skriv en kommentar