Nyt studie viser store regionale forskelle i behandling af atrieflimmer Omfattende dansk studie finder en betydelig geografisk ulighed i Danmark, når det gælder brug af blodfortyndende behandling.

Patienter med atrieflimren, der er bosat i Region Hovedstaden og Sjælland, bliver sjældnere sat tidsnok i behandling med blodfortyndende medicin sammenlignet med patienter bosat i de øvrige regioner. Det har den konsekvens, at de hyppigere bliver ramt af blodpropper i hjernen. Det viser et nyt registerstudie, som forskere fra hhv. Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Regionshospitalet i Silkeborg har gennemført. »Vores studie finder, at der er en betydelig geografisk ulighed i Danmark, når det gælder brug af blodfortyndende behandling. Der...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind