Nyt lovforslag: Farmaceuter skal kunne genordinere medicin Sundhedsministeren lægger i nyt lovforslag op til, at farmaceuter kan genordinere et begrænset udvalg medicin. Lif er begejstret for forslaget, mens Lægeforeningen er mere tvivlsom.

Sundheds- og ældreministeriet lægger i nyt lovforslag op til, at farmaceuter, der gennemfører kursus i behandlerfarmaci, på apoteker og apoteksfilialer (receptekspederende enheder) får mulighed for at genordinere et begrænset udvalg af lægemidler, som en patient er i medicinsk behandling med samt adgang til at ordinere dosisdispensering med tilskud. De vil herefter få titlen behandlerfarmaceuter. Formålet med forslaget er at knytte apotekerne tættere til det nære sundhedsvæsen og at forbedre serviceniveauet for borgerne og tilgængeligheden til lægemidler. Lovforslaget har været i...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.