»Set fra vores side sikrer et system, hvor begge parter indberetter data netop mere tillid. Og sagen var jo også, at der ikke var den store tillid til, at industrien altid gjorde det rigtige. Derfor er det en god model, at både læger og industrien har et fælles ansvar for at indberette,« siger Henrik Vestergaard, vicedirektør, Lif.

Lif: Tilknytningsreformen øger tilliden til samarbejder med industrien Indrapporteringen af samarbejder mellem læger og industrien har været med til at øge tilliden, mener vicedirektør i Lif, Henrik Vestergaard. Lægeforeningen vil fortsat have ordningen ændret.

Flere end hver tredje læge formår ikke at anmelde sine samarbejder med industrien til Lægemiddelstyrelsen. Det viste en evaluering af tilknytningsreformen. Reformen fra 2014 har til formål at skabe større gennemsigtighed og tillid til samarbejder mellem læger og industrien. Ifølge Henrik Vestergaard, vicedirektør i Lægemiddelindustriforeningen (Lif), viser evalueringen, at ordningen er skruet rigtigt sammen. »Set fra vores side sikrer et system, hvor begge parter indberetter data netop mere tillid. Og sagen var jo også, at der ikke var den store...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.