Morten Freil, direktør for Danske Patienter, mener, at det er dybt urimeligt, at geografi og postnummer skal afgøre om en patient bliver tilbudt eksperimentel behandling.

Danske Patienter om forskel i eksperimentel behandling: »Helt uacceptabelt« Der er store geografiske forskelle på, hvor ofte regionerne søger rådgivning om eksperimentel behandling hos Sundhedsstyrelsen, og det er problematisk, mener Morten Freil, direktør i Danske Patienter.

I løbet af sidste år henvendte sygehuslæger fra Region Midtjylland sig 143 gange til Sundhedsstyrelsen for at få rådgivning om eksperimentel behandling til patienter med livstruende sygdomme. Dermed var Region Midtjylland den region, der både opgjort på det faktiske antal henvendelser og på antallet af henvendelser set i forhold til regionens indbyggertal, flest gange benyttede sig af Sundhedsstyrelsens vejledning i 2019.   Til sammenligning bad sygehuslæger i Region Sjælland og Region Hovedstaden i 2019 ‘kun’ Sundhedsstyrelsen om råd og vejledning til...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind