Lif advarer: Markedsfejl kan koste millioner af mennesker livet Antibiotikaresistens bliver en global sundhedskrise. Derfor skal vi bruge mindre antibiotika og få større fokus på udvikling af nye lægemidler, mener Henrik Vestergaard, viceadministerende direktør i Lif. 

Mens corona stjæler mediernes overskrifter, ulmer en ny global sundhedskrise, der kan koste flere menneskeliv end den kinesiske virus. Krisen drejer sig om antibiotikaresistens, der allerede i dag globalt koster omkring 700.000 mennesker livet om året. Det tal forventes at stige til op mod 10 mio. liv i  2050, hvis der ikke sker ændringer. Selvom problemet er åbenlyst for de fleste sundhedsaktører, ligger der ikke en kur klar i lægemiddelfirmaernes udviklingsafdelinger. Der er nemlig ikke penge i at opfinde løsninger,...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.