Sanne-Marie-Thysen-
»Det er et rigtigt dyrt sted at spare,« siger Sanne Marie Thysen, Formand for Lægeforeningens Forskningsudvalg, om mulig reduktion i midler til grundforskning.

Læge: Coronakrise truer nye patientbehandlinger Midlerne til grundforskning forventes at blive reduceret næste år. Forskere og industri advarer om langsigtede konsekvenser af kortsigtet tænkning.

Når Danmarks samlede produktion falder på grund af coronakrisen, så betyder det med stor sandsynlighed færre penge til  grundforskningen. Bevillingen til grundforskningen udgør én procent af BNP, og når kagen bliver mindre, reduceres forskningsmidlernes andel tilsvarende. Det forventede fald i forskningsmidlerne er problematisk, forklarer Sanne Marie Thysen, formand for Lægeforeningens Forskningsudvalg. Grundforskningen har nemlig aldrig spillet en vigtigere samfundsrolle, end den gør nu: »I forbindelse med coronakrisen kan man se, at der er brug for forskningen for at få en...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind