Solveig Forberg, specialkonsulent i IRF, opfordrer industrien til i højere grad at teste nye lægemidler af på ældre, multisyge patienter.

IRF til industrien: Afprøv nye lægemidler på ældre, multisyge patienter Nye lægemidler skal i højere grad afprøves på de ældre og multisyge patienter, der i stigende grad fylder almen praksis, mener IRF.   Vi gør det allerede, siger industrien.

Industrien forsker for lidt i medicin til de ældre multisyge patienter i almen praksis. Sådan lyder det fra Solveig Forberg, der som specialkonsulent i Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF) i Sundhedsstyrelsen er med til at lave præparatanmeldelser af nye lægemidlers effekt, bivirkninger og pris til lægerne i almen praksis.  »Industrien har stor fokus på udvikling af medicin til hospitalssektoren og afprøver først og fremmest deres lægemidler af på yngre patienter, der kun er ramt af en enkelt sygdom. De forsker...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.