Nu kommer der advarsler på methotrexat Efter en række dødsfald som følge af fejldosering af gigtmedicinen methotrexat, skal pakningerne mærkes tydeligere, har Lægemiddelstyrelsen besluttet.

Ingen skal fremover kunne være i tvivl om, hvor ofte gigtmidlet methotrexat skal gives. Lægemiddelstyrelsen har derfor besluttet, at gigtmidlet fremover skal distribueres i pakninger, hvor der er en tydelig visuel påmindelse om, at lægemidlet kun skal tages én gang om ugen. Det fremgår af et svar fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til Folketinget. Der har de seneste mange år været en række sager, hvor patienter er døde som følge af overdosering med methotrexat. Det har givet Lægemiddelstyrelsen anledning til at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind