»Vi er naturligvis glade for, at Kyntheum anbefales af Medicinrådet. Kyntheum har været en milepæl for Leo Pharma, da det er en del af vores satsning på en bredere palet af lægemidler til vores kerneområde dermatologien,« siger Jesper Nørregaard, general manager for Leo Pharma Nordics.

Første danske biologiske lægemiddel til psoriasis godkendt af Medicinrådet Leo Pharmas Kyntheum til patienter med moderat til svær psoriasis anbefales som mulig standardbehandling. Anbefalingen vil også få betydning for den internationale markedsføring af midlet, mener direktør i Leo Pharma.

Leo Pharma har som den første danske medicinalvirksomhed fået markedsføringstilladelse til et biologisk lægemiddel til moderat til svær psoriasis i Danmark. Det sker efter, at Medicinrådet har anbefalet lægemidlet Kyntheum (brodalumab) som mulig standardbehandling til moderat til svær plaque-psoriasis hos voksne, som er kandidater til 2. generations immunmodulerende behandling. Medicinrådets anbefaling er baseret på ‘et fordelagtigt forhold mellem omkostninger og klinisk merværdi’ sammenlignet med Stelara (ustekinumab). Forud for anbefaling har regionernes medicinindkøbsselskab Amgros analyseret omkostningerne forbundet ved at behandle med...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.