Ulrik Tarp
“Den nye behandlingsvejledning er et ekstrakt af den 138 sider lange gennemgang af terapiområdet kronisk leddegigt, som vi har udarbejdet i Medicinrådet," siger Ulrik Tarp, overlæge på Reumetoligisk afdeling, Aarhus Universitetshospital, og formand for fagudvalget vedr. gigtsygdomme i Medicinrådet.

Lægemidler til ny vejledning for kronisk leddegigt er nu udvalgt De to JAK-kinase hæmmere Tofacitinib og Baricitinib samt samt IL-6 hæmmeren Sarilumab er inkluderet i Medicinrådets seneste vejledning over lægemidler, der anbefales som muligt førstevalg i behandlingen af patienter med kronisk leddegigt.

Efter en fornyet gennemgang af den seneste faglitteratur samt de medicinske data på området, har fagudvalget vedr. gigtsygdomme i Medicinrådet nu bl.a. udvalgt de lægemidler, som anses for ligeværdige førstevalg i behandlingen af patienter med kronisk leddegigt. Det fortæller Ulrik Tarp, overlæge på Reumatologisk afdeling, Aarhus Universitetshospital, og formand for fagudvalget. »Den nye behandlingsvejledning er et ekstrakt af den 138 sider lange gennemgang af terapiområdet kronisk leddegigt, som vi har udarbejdet i fagudvalget og nu er godkendt af Medicinrådet. Der er...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.