Nu kommer næste generation af leddegigtmedicin De har ladet vente på sig længe, men hen over foråret vil de såkaldte JAK-inhibitorer til behandling af leddegigt endelig ramme det europæiske marked. Medicinrådets dom over de nye præparater afventes med spænding.

De har været i pipelinen længe, men til foråret rammer såkaldte JAK-inhibitorer endelig det europæiske marked. Det er en ny generation af immunsupprimerende midler til peroral behandling af reumatoid arthritis, der virker ved at blokere enzymer, der spiller en afgørende rolle i inflammationsprocessen og beskadigelsen af leddene. Medicinalfirmaet Pfizer har JAK-inhibitoren Xeljanz (tofacitinib) på vej, mens Eli Lilly har Olumiant (baricitinib) til behandling af moderat til svær reumatoid arthritis lige på trapperne. Og flere vil følge efter.   Ifølge Mette Holland-Fischer,...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.