Ingen ukendte bivirkninger ved biosimilære lægemidler Biosimilære lægemidlers bivirkningsprofil adskiller sig tilsyneladende ikke fra referencelægemidlernes bivirkningsprofil, viser opgørelse fra Lægemiddelstyrelsen.

Lægemiddelstyrelsens skærpede fokus på formodede bivirkninger ved biologiske og biosimilære lægemidler – specielt i forbindelse med skift mellem referencelægemidler og biosimilære lægemidler – har ikke påvist nye og ikke tidligere kendte bivirkninger. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i nyhedsbrevet ‘Nyt om bivirkninger’. Lægemiddelstyrelsen har siden 1. januar 2016 indskærpet over for læger, tandlæger og jordemødre, at de er forpligtede til så vidt muligt at oplyse lægemiddelnavn og batchnummer i bivirkningsindberetninger, som omhandler udvalgte biologiske lægemidler. Der er skærpet indberetningspligt for de udvalgte...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.