Antidoten Praxbind (idarucizumab) ophæver den blodfortyndende effekt af Pradaxa (dabigatran) hos samtlige patienter, der behandles med antidoten. Det viser resultaterne af det såkaldte RE-VERSE AD studie, som producenten af Pradaxa og Praxbind, medicinalfirmaet Boehringer Ingelheim, i sidste uge præsenterede på American Heart Associations kongres. Studiet er ifølge Boehringer Ingelheim det største af sin art, og inkluderer 494 patienter med livstruende/ukontrollerbare blødninger, eller behov for akut kirurgi. Patientgruppen omfattede alvorligt syge eller tilskadekomne patienter, der havde behov for øjeblikkelig revertering af...

Nedprioriteret NOAK-middel får medvind i stort sammenligningsstudie Det hidtil største retrospektive observationsstudie af NOAK-midlerne Pradaxa og Xarelto viser en fordel ved behandling med Pradaxa, som danske læger ifølge RADS i udgangspunktet ikke bør anvende. Studiet bør give stof til eftertanke i RADS, mener Dansk Cardiologisk Selskab.
Skriv en kommentarStudie: Uafbrudt Pradaxa-behandling giver mindre blødningsrisiko end uafbrudt behandling med Warfarin NOAK-midlet Pradaxa giver mindre risiko for større blødninger end warfarin i patienter med atrieflimren, der gennemgår ablation, viser nyt studie.
Skriv en kommentarLægemiddelkomitéer sår tvivl om landsdækkende NOAK-studie Lægemiddelkomitéerne fra de fem regioner fraråder i en fælles udtalelse hospitalerne at deltage i det landsdækkende studie DANNOAC, hvor de fire blodfortyndende NOAK-midler skal sammenlignes. Hjerteforeningen tror på, at små justeringer i studietdesignet kan løse de praktiske problemer, så studiet kan gennemføres alligevel.
Skriv en kommentarNy ESC-guideline sidestiller alle fire NOAK-midler Mens RADS kun sidestiller tre ud af fire NOAK-midler til behandling af kardiovaskulære sygdomme og lader lægemidlet Pradaxa hænge, sidestiller European Society of Cardiology alle fire midler til behandling af atrieflimmer. Det undrer producenten af Pradaxa.
Skriv en kommentar
NOAK-midler har samme risiko for blodprop i hjernen, mindre risiko for hjerneblødning end warfarin NOAK-midlerne lige så gode til at forebygge iskæmisk apopleksi som warfarin, men reducerer risikoen for hjerneblødninger, viser dansk registerstudie.
Skriv en kommentar‘Kvantespringsstudiet’, der forsvandt ad regionerne til Sidste år var der ingen tvivl: Hjerteforeningen og Dansk Cardiologisk Selskab var klar til at søsætte DANNOAC. For første gang ville man gennemføre et gigantisk reallife studie, hvor fire lægemidler bedømmes i forhold til hinanden for at sikre patienterne den bedst mulige antikoagulerende behandling. Men det højt profilerede studie er aldrig kommet i gang. Dagens Medicin udfolder her de stridsemner, som har rystet jorden under studiet.
Skriv en kommentarFlere patienter end forventet behandles med reducerede NOAK-doser Et nyt dansk studie viser, at en tredjedel af alle danske NOAK-patienter med atrieflimren, får ordineret deres medicin i en reduceret dosis. Det kommer bag på forskerne, som formoder, at de reducerede doser udskrives til patienter, der burde få NOAK-midlerne i en standarddosis.
Skriv en kommentar
Selskab lettet: Revideret RADS-vejledning åbner for stort forsøg Dansk Cardiologisk Selskab er meget tilfreds med, at RADS har åbnet en kattelem for at anvende Pradaxa (dabigatran) – det gør det muligt at gennemføre det store kliniske DANNOAC som planlagt.
Skriv en kommentarRADS afviser kritik fra hjertelæger: Vi har lyttet til jeres fageksperter Rådet for anvendelse af dyr sygehusmedicin undrer sig over, hvorfor Dansk Cardiologisk Selskab kritiserer dem for sin vejledning om behandling af atrieflimren. For selskabet har selv peget på de fageksperter, der har rådgivet rådet.
Skriv en kommentarRADS: Brug af Pradaxa kan bl.a. føre til flere utilsigtede hændelser Formand for RADS forklarer, at Pradaxa ikke blev degraderet på baggrund af effekt men på grund af udfordringer med bl.a. håndteringen og interaktion.
Skriv en kommentar
EASD: Eksperter fra hele verden udgiver rapport om personlig medicin inden for diabetes En ny international konsensusrapport, som netop er udgivet i Nature Medicine, samler resultater fra 15 systematiske evidens-reviews på området for personlig medicin inden for diabetes.
Skriv en kommentar