Ida Sofie Jensen, koncernchef for Lægemiddelindustriforeningen, ser især udfordringer i sagsbehandlingen af Medicinrådets behandling af lægemidler til små patientgrupper og sjældne sygdomme.

Medicinrådet overskrider frister på sagsbehandling af medicin til små patientgrupper I flere tilfælde overskrider Medicinrådet sine egne målsætninger om 12 ugers sagsbehandling, og især ansøgninger af medicin til små patientgrupper er udfordret. Læsningen er betinget i brugtagning, siger industrien.

Medicinrådet har fortsat i 2019 udfordringer med at leve op til rådets målsætning om en maksimal sagsbehandling på 12 uger, når de skal vurdere ansøgninger af nye lægemidler og indikationsudvidelser. Det viser dataudtræk, som Dagens Pharma har fået i sagsbehandlingstiden fra samtlige ansøgninger fra industrien til Medicinrådet fra 1. januar 2018 og frem til slutningen af oktober. Ifølge Lægemiddelindustriforeningen, Lif er det især sagsbehandlingen af lægemidler til små patientgrupper, der er udfordret. »Vi ser udfordringer i forhold til lægemidler til...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.