Louise_Broe
13 ud af 17 af Medicinrådets vurderinger i 2020 har overskredet fristen på 12 uger. Det er ikke godt nok, mener Louise Broe, chefkonsulent med ansvar for sygehusmedicin hos Lif.

Sagsbehandlingstiden i Medicinrådet stiger 13 ud af 17 vurderinger af nye lægemidler har i år taget længere end tidsfristen på 12 uger. Sagsbehandlingstiden skal overholdes, mener Lif. »Vi kan under ingen omstændigheder gøre det hurtigere end 12 uger,« lyder det fra formanden for Medicinrådet.

Mens størstedelen af Medicinrådets vurderinger sidste år blev behandlet inden for tidsfristen, gør den modsatte tendens sig gældende i 2020. Her har Medicinrådet således overskredet sagsbehandlingsfristen på 12 uger i mere end tre ud af fire af de foreløbige vurderinger af nye lægemidler og indikationer. Det viser et dataudtræk fra Medicinrådet. »Det ligner den oplevelse, som vi hører: at der har været nogle udfordringer under COVID-19-krisen, og at det også påvirker Medicinrådet,« siger Louise Broe, chefkonsulent med ansvar for sygehusmedicin...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.