Ida Sofie Jensen
Ida Sofie Jensen, koncernchef for Lægemiddelindustriforeningen, understreger, at målet bør være, at et nyt lægemiddel vurderes på maksimalt 12 uger af Medicinrådet.

Sagsbehandlingstiden i Medicinrådet er stadig for lang – se tallene her Nye tal for 2019 viser, at sagsbehandlingstiden i Medicinrådet i flere tilfælde stadig overskrider målsætningen på 12 uger. Der er behov for at sikre effektive processer i Medicinrådet, mener Lif.

»Medicinrådet vurderer ansøgninger om nye lægemidler og indikationsudvidelser på 12 uger fra den dag, en indsendt endelig ansøgning er fyldestgørende,« står der på Medicinrådets hjemmeside. Men i flere tilfælde overskrides fristen på 12 uger markant, viser et dataudtræk, som Dagens Pharma har fået fra Medicinerrådet fra 2018 og frem til i dag.  Således oversteg over halvdelen af sagerne fristen på 12 uger i 2018. Selvom sagsbehandlingstiden i flertallet af ansøgningerne ser ud til at i år ligger inden for 12...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.