Henrik Vestergaard, der er vicedirektør i Lægemiddelindustriforeningen (Lif), kalder innovative prisaftaler vejen frem. Overlæge og formand for LVS, Susanne Axelsen, er noget mere skeptisk og kalder på protokolleret indførelse, hvor der typisk er mere kontrol over brugen af lægemidlet.

Uenighed om innovative prisaftaler: »Det lyder jo godt, men….« Den første del af sundhedsreformen har åbnet døren på klem for de såkaldt innovative prisaftaler. Næste år vil man søsætte en undersøgelse, der skal granske mulighederne for at indkorporere dem i tilskudssystemet. Mens tiltaget får ros af Lægemiddelindustrien, ser LVS skeptisk til.

Lægemiddelindustriens lobbyarbejde ser ud til måske at bære frugt. Mens innovative prisaftaler såsom ‘no cure no pay’ og abonnementslignende ordninger allerede er taget i brug i hospitalssektoren, benytter tilskudssystemet i primærsektoren sig i dag kun af flade rabatter, men den praksis kan vise sig snart at være fortid. Et samlet folketing blev i sidste uge enige om den første del af en sundhedsreform, der i 2023 sikrer en undersøgelse af fordele og ulemper ved innovative prisaftaler i medicintilskudssystemet. Lægemiddelindustriforeningen (Lif)...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.