Danske lægemiddelvirksomheder: Produktionen ikke berørt af udbrud af coronavirus
»Vi er godt forberedt på situationer som denne, og vi har en lagerpolitik, der sikrer levering i lang tid,« siger pressechef i Novo Nordisk Mette Kruse Danielsen.

Danske lægemiddelvirksomheder: Produktionen ikke berørt af udbrud af coronavirus Novo Nordisk og Leo Pharmas lægemiddelproduktion fortsætter indtil videre uforandret, men situationen kan hurtigt ændre sig.

Medarbejderne i Novo Nordisk blev allerede onsdag aften orienteret om, hvilke konsekvenser den aktuelle udvikling i spredningen af coronavirus vil få for virksomhedens ansatte, fortæller pressechef i Novo Nordisk Mette Kruse Danielsen.

»På baggrund af de beslutninger, der i går blev kommunikeret af den danske regering og danske sundhedsmyndigheder, har Novo Nordisk besluttet, at alle kontorbaserede medarbejdere i Danmark skal arbejde hjemmefra fra i dag, 12. marts, og frem til d. 30. marts. Medarbejdere, som arbejder i produktionen, arbejder som planlagt. Vores første prioritet er at sikre medarbejdernes velbefindende, samt vores fortsatte forsyninger af livsvigtig medicin til patienter over hele verden,« siger Mette Kruse Danielsen.

Hun fortæller, at Novo Nordisk generelt har et godt beredskab til at tackle situationer som den aktuelle.

»Situationen udvikler sig dag for dag, men lige nu oplever vi ingen forsyningsproblemer. Vi er godt forberedt på situationer som denne, og vi har en lagerpolitik, der sikrer levering i lang tid. Det er vigtigt, da vi har at gøre med livsvigtige lægemidler, som patienter over hele verden er afhængige af hver eneste dag,« siger Mette Kruse Danielsen.

Novo Nordisks produktion på fabrikken i Tianjin, Kina, var tidligere kortvarigt berørt. Fabrikken var lukket i forbindelse med det kinesiske nytår, og på grund af coronavirus blev det besluttet at forlænge lukningen. Fra 10. februar har produktionen delvist været genoptaget efter aftale med de lokale kinesiske myndigheder.

Situation kan hurtigt skifte

Hos Leo Pharma er administrativt personale også blevet opfordret til såvidt muligt at arbejde hjemmefra.  Alle ledere i virksomheden er blevet bedt om at se på deres område og produktion, men aktuelt er der ikke problemer med produktionen, fortæller presseansvarlig i Leo Pharma Maia Søchting.

»Lige nu er produktionen ikke berørt, og det ser ikke ud til, at den vil blive det – men situationen kan naturligvis ændre sig relativt hurtigt. Vi har kørt med minimumsbemanding på vores produktionsanlæg i Italien, og det er også tanken, at vi i Danmark vil opretholde produktionen med færrest mulige antal medarbejdere,« siger Maia Søchting. 

Lægemiddelindustriforeningen skrev tidligere torsdag, at corona-virus indtil videre ikke har haft betydning for forsyningerne med lægemidler i Danmark.

Skriv kommentar