Pradeesh Sivapalan
Foto: Privat

Svær KOL skal behandles med prednisolon i blot et par dage Stor dansk sammenfatning af tidligere studier viser, at der er yderligere at hente i forhold til at reducere længden på prednisolon-behandlinger til patienter under indlæggelser for KOL-forværring.

Først behandlede læger patienter med svær og indlæggelseskrævende KOL med prednisolon i 14 dage. Sidenhen blev antallet af dage reduceret til fem til syv. Nu viser et nyt dansk studie, at vi formentlig kan komme endnu længere ned med behandlingslængden og dermed undgå flere af de mange bivirkninger ved at være i langvarig prednisolon-behandling. Prednisolon-behandling skal være smartere. Forskningsresultatet er netop offentliggjort på den store kongres for European Respiratory Society (ERS), der fandt sted i dagene 5.-8. september. »Vores data...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.