»Vi ser en kæmpe stigning i risikoen for indlæggelser med lungebetændelse, når man benytter højdosis binyrebarkhormon, og det har formentlig samme behandlingseffekt at benytte lavdosis,« siger Jens-Ulrik Stæhr Jensen, overlæge og professor.

KOL: Inhalatorer med binyrebarkhormon øger risiko for lungebetændelser Brugen af inhalationsbinyrebarkhormon blandt personer med KOL øger risikoen for at blive indlagt med lungebetændelse. Jo højere dosis binyrebarkhormon, desto større er risikoen, viser ny forskning. Har man behov for binyrebarkhormon for at holde KOL-forværringer stangen, bør man nøjes med den laveste dosis, siger overlæge.

For mange personer med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) er inhalationsbinyrebarkhormon en del af hverdagen og et middel mod KOL-forværringer. Nu viser et nyt dansk studie offentliggjort i Clinical Microbiology & Infection, at selvom binyrebarkhormon beskytter nogle personer med KOL mod forværringer, øger brugen af inhalatorerne samtidig risikoen for at blive indlagt med lungebetændelser. Netop indlæggelse med lungebetændelse udgør en stor helbredsrisiko for personer med KOL. Studiet viser, at jo mere binyrebarkhormon personer med KOL tager via inhalatoren, desto større er...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.